Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Droevig nieuws

Op zaterdag 23 augustus 2014 overleed op 79-jarige leeftijd geheel onverwachts

Toon Gabriëls

echtgenoot van Net Van Poelvoorde

De uitvaartliturgie had plaats te Erembodegem op zaterdag 30 augustus 2014.
Rouwbrief

Toon was vele jaren trouwe Schampavieter, tijdens talrijke dag- en weekendtochten, zowel te voet als met de fiets. Hij nam deel aan 10 fiets(kampeer)trektochten van 1995 tot 2005: Yorkshire, El Maestrazgo, Toscanië-Umbrië, Portugal, Minervois-Pyreneeën, Centraal-Spanje, Donegal, Pindos, Corsica en Auvergne, met Net aan z'n zijde.

Toon
Toscanië-Umbrië 1997
Toon
Auvergne 2005

Toon

Naast fietsen en wandelen ontdekte hij vanaf 2007 de geneugten van de parapente, met als letterlijk hoogtepunt op 78-jarige leeftijd een afdaling van de Aiguille di Midi (3842m), waar hij dit verslag over schreef.

Heel wat blinden bewaren goede herinneringen aan hem, als begeleider van hun bergwandelvakanties.

Met 40 jaar Schampavie waren Toon en Net ook van de partij. Jos filmde hen even terwijl Toon een deuntje speelde op z'n mondharminica.

Toon
Marcourt 2014 - bekijk het filmpje

Toon zou samen met Net in september 2014 meegaan naar de Dolomieten.
Zijn eerste mail hierover ging als volgt : ... Die tocht lijkt ons (Net en ikzelf) nog net haalbaar voor onze gevorderde staat van veroudering. Het zou leuk zijn nog eens met een Schampaviebende op te trekken. Daarom deze mail, om te vragen of er deze keer nog plaatsen vrij zijn, en zo ja, of we dan, bij leven en welzijn althans, mee kunnen gaan.

'Bij leven en welzijn...' Die woorden hoorden we hem al die jaren zeggen. Bij leven en welzijn, zagen we hem steeds terug....
Groot is de leegte en het verdriet, mooi zijn de blijvende herinneringen.

27 september 2014