Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 5 - zondag 7 juni 2015

Schampavaria

Driedaagse in MONS

Als Europese cultuurstad toont Mons dat het als gewezen mijnstad met succes van cultuur zijn belangrijkste troef heeft gemaakt.
Het toverde oude industriële complexen - ooit het kloppend hart van de Borinage - om tot ware cultuurtempels. Maar het is ook een stad met veel aandacht voor folklore en waardevol architecturaal erfgoed.
Drie plaatsen in Mons behoren tot het erfgoed van Unesco : het Belfort, de neolitische vuursteengroeven in Spiennes en 'le Doudou'.

Vrijdag namiddag: bezoek Museum Moderne kunst met Julien (vrijblijvend).

Zaterdagvoormiddag: met een plaatselijke gids verkennen we het historisch centrum dat beladen is met geschiedenis en ons enkele pareltjes laat zien zoals het gothische stadhuis, uit de hoogtijdagen van de hertogen van Bourgondië, de kapittelkerk van de H. Waldedtrudis met haar imposante uiterlijk en het 87 meter hoge, barokke belfort.

Zaterdagnamiddag: Moderne Architectuur wandeling met Guy

Zondag voor- en namiddag: eerst wandelen we naar het museum van Van Gogh in Cuesmes: daar leefde de schilder een jaar tussen de mijnwerkers en begon zijn carrière als schilder. Daarna natuurwandeling in de omgeving.

Cugnon
Schampavaria kasteelweekend in Cugnon aan de Semois - januari 2015