Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

maandag 13 - vrijdag 17 juli 2015

Schampavaria

Fietsmidweek in en om Oisterwijk in Nederland

We hebben een heel leuke en fantastisch mooie plek gevonden in Nederland, waar we ons van maandag tot vrijdag kunnen uitleven op onze fiets (of eventueel al wandelend) in een prachtige omgeving vol natuurgebieden. We overnachten in het gezellige Pension De Waterput, gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van het karakteristieke dorp Oisterwijk, de Parel van Brabant genoemd.

100 meter vanaf het pension vertrekt het bekende Pelgrimspad voor wandelaars, en tal van fietsroutes nodigen ons uit om de wijde omgeving, vol bossen vennen, heidegebieden, veel mooie boerderijen en zelfs een trappistenklooster, op ons stalen ros te verkennen en te beleven. Elke dag fietsen we telkens een andere richting uit. Een greep uit de omliggende natuurgebieden: vlakbij het pension de 'Kampina', het Oisterwijkse Choorven, de Hooge Braaken, en verder in de omgeving de Beekse Bergen, Loonse en Drunense Duinen, Beekse Heide, Rovertse Heide, Oirschotse Heide, enz... Ook de steden in de buurt, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Boxtel, Oirschot, en Oisterwijk zelf (op 3 km) met zijn gezellige terrasjes en leuke winkels, kunnen bij minder goed weer ons programma aanvullen.

Vermits we twee fietstochtleiders hebben, zal er elke dag keuze zijn, indien gewenst, tussen een kortere en een langere tocht, (+- 30 km met Frieda of 55 à 65 max. km met Hille), en aangepast aan de weersomstandigheden. We hebben ook tijd om uit te rusten aan een mooie waterplas en om van een terrasje te genieten !

Schampavaria
Schampavaria fietsend in de Achterhoek (Nl) - 2011

Reisroute:
Neem de snelweg richting Turnhout, dan N 261 richting Tilburg, dan richting 's-Hertogenbosch. Kort daarna de afslag naar Oisterwijk nemen (Panneschuurlaan) en bij de tweede rotonde links afslaan . Deze weg rijd je helemaal uit en ga aan het einde rechtsaf de Gemullehoekenweg op. Na het hertenkamp ga je linksaf de Vennelaan in. Deze rijd je weerom helemaal uit en ga na de rugbyvelden rechtsaf de Scheibaan op. Na ongeveer 1.000 m zie je aan de linkerkant De Waterput liggen. reisroute