Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 14 - zondag 16 augustus 2015

Schampavaria

Fietsen in Antwerpen

Geen musea, geen kerken en geen gidsen maar met 2 bewoners en een fiets door de stad. Hoe leven en bewegen met de fiets, hoeveel groen is nog om er eventjes tussen uit te zijn, dat gaan we verkennen. Hierbij gewoon een opsomming van wat we zullen zien.

Vrijdagavond bijeenkomen in de JH van Antwerpen.

Zaterdag beginnen we met de vreemdelingen markt en fietsen daarna naar de Frietzakjes (justitiepaleis), nu gaat het richting de Kennedytunnel voor fietsers en file beloofd en bereiken dan linkeroever. Via een stukje natuur en het Galgenweel rijden we naar St Annekestrand (de plage van A) en zo naar St Annabos. Terug een stukje dezelfde weg en via de oude voetgangerstunnel naar de stad.

Zondag rijden we langs de Schelde naar Lillo dorp, een oase van rust die overgebleven is bij de aanleg van de sluizen en dokken op de rechteroever. Heel pittoresk met een kleine getijde haventje, restanten van een fort, een kerk en enkele straten. We fietsen terug en komen op het Eilandje een oase van ruimte om te wonen. Hier zien we hoe men aan stadsvernieuwing doet. Nu rijden we naar Park Spoor Noord en genieten mee van de verwezenlijking van wat ooit een emplacement van de spoorweg was. Nu nog via een stukje Rivierenhof terug.

Schampavaria
Schampavaria in Maastricht - 2011