Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

maandag 11 - vrijdag 15 juli 2016

Schampavaria

Fietsmidweek in en om Loosdrecht in Nederland

Loosdrecht ligt in het natuurgebied 'Loosdrechtse Plassen' , tussen Amsterdam en Utrecht, in Noord-Holland. Dit natuurreservaat is bekend voor de watersport, maar ook de vele watervogels en waterplanten, de rust en de stilte die er heerst in de nabijgelegen plassen, de afwisseling van zand, heide en bossen in de wijde omgeving, toveren het hele gebied om tot een prachtig fietsparadijs.En meer nog, onze 5-daagse fietsweek zit boordevol boeiende aantrekkingspunten: de vallei van de Vecht, waar in de 17de en 18de eeuwen de Amsterdamse kooplieden hun buitenverblijven bouwden, en tuinen in Franse stijl aanlegden; de Utrechtse Heuvelrug tussen Hilversum en Amersfoort; de boswachterij De Vuursche met daarin het Koninklijk Paleis; het dorp De Lage Vuursche, de pannenkoekenhoofdstad van Nederland; wat verderop het Nederlands Groene Hart, een veenweidegebied met een oer-Hollands karakter en prachtige panorama's; de talrijke forten en molens; de kleine mooie stadjes Vreeland, Nigtevecht, Weesp en het vestingstadje Naarden, en nog zoveel meer.
Ook Hilversum en de gezellige Domstad Utrecht liggen niet veraf, en kunnen bij minder goed weer nog een interessant alternatief bieden.Voor wie niet kan fietsen,dit gebied is ook een prachtige wandelstreek, maar fietsen blijft het hoofddoel!

Verblijf
We verblijven in het mooie Hotel Princess, Oud Loosdrechtsedijk 253, Nederland. Tel. 0800 77 46 23 77,
gelegen aan het water en met een gezellig terras. We genieten er van een Superdeal, in half pension in 2-persoonskamers, met een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds een driegangen diner.
Van daaruit vertrekken we dagelijks voor een lusvormige fietstocht tussen 55 en 65 km maximum, langs een knooppuntennetwerk van mooi aangelegde fietspaden.
We hebben ook tijd om uit te rusten aan een mooie waterplas en om van een terrasje te genieten.
Kom mee en geniet met ons van deze uitgelezen fietsmidweek!

Reisroute
Neem de snelweg richting Antwerpen, Breda, Utrecht, en verder richting Amsterdam(A2-E35). Onderweg aan afrit 4 de richting naar Hilversum volgen, en dan onmiddellijk voorbij de plas afslaan naar Oud-Loosdrecht.

Oisterwijk
Schampavaria fietsend rondom Oiserwijk (Noord-Brabant) in 2015