Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 21 oktober 2016

Schampavaria

Weekdagfietstocht 'De moorden van Beernem' 60 km
met aansluitend klassiek concert 'Muziek kleurt het leven'

Fietstocht ivm 'De moorden van Beernem' en de film 'Zaak : De Zutter' met aansluitend om 20u00 een romantisch concert 'Muziek kleurt het leven', Beernem - Aalter - Kasteel van Poeke.

Kastelen en moorden ... het is van alle tijden en altijd actueel in Beernem en omliggende.
Naar aanleiding van het draaien van de film 'Zaak : De Zutter' (film die handelt over twee van die moorden uit de periode 1915-1944 en gedraaid werd op initiatief van de familie Ryserhove die hierover tientallen jaren opzoekingswerk verrichtte) richt Schampavaria een weekdagfietstocht in doorheen de bosrijke omgeving van Beernem, Wingene, Ruiselede en Aalter waarbij een aantal historische plaatsen waar de zes moorden zich afspeelden, wordt bezocht met daarnaast een aantal locaties waar de film zelf in 2015 werd gedraaid.

Er wordt gestart op de plaats waar alles begon, met name bij de gedenksteen van baron Henri d'Udekem d'Acoz vlakbij het Aanwijs, Bulskampveld Beernem. De tocht gaat verder langsheen kastelen, historische herbergen, boerderijen, vaart enz ... tot aan het Kasteel van Poeke, eveneens een filmlocatie. In dat kasteel en omgeving wordt een korte rondleiding gegeven.

Daarna wordt langs een andere weg met filmlocaties teruggekeerd naar Beernem waar een licht (vroeg) avondmaal kan worden genomen.

Voor diegenen die het willen is er nadien een klassiek romantisch (koor)concert met pianobegeleiding in het Kasteel van Poeke met aansluitend receptie, titel 'Muziek kleurt het leven' met meestal gekende werken, duur naar schatting 1u20. Toegang tot het concert 9 EUR.

De kern van de gehele historie vind je hier.
De trailer van de film geeft al een idee van het verhaal en is te vinden op www.zaakdezutter.be

Bij onverhoopt te slecht weer wordt de fietstocht vervangen door een wandeltocht van een 15 km in het Bulskampveld en omgeving, start op dezelfde plaats.

Zaak De Zutter
Uit de film 'Zaak: De Zutter'