Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 25 - zondag 27 november 2016

Schampavaria

Rotterdam: Architectuur - Urbanisatie - Cultuur

Ooit een dorpje als zoveel andere aan de Rotte is het begin van wat we nu te zien zullen krijgen in Rotterdam.

Rotterdam ligt gemiddeld 5 à 6 cm onder de zeespiegel maar is toch één van de grootste wereldhavens, in het beheren van water is Nederland een kei zoals we weten, maar hou de voeten van de Rotterdammers maar eens droog. In de tweede wereldoorlog is Rotterdam plat gebombardeerd wegens haar haven. Wij gaan kijken wat men er van gemaakt heeft, in het zo streng geurbaniseerd land als Nederland de uitzondering.

Wat staat er op het programma; wandeling oud (wat rest) en nieuw Rotterdam met als hoofdthema de moderne architectuur - Markthal - Museum Boymans Van Beuningen - bezoek aan een Kubuswoning en een boottocht om te genieten van de Skyline en de haven, vertrekkend aan de Erasmusbrug (800m lang). Dit alles in een feestelijk verlichte stad.

Verblijf
We overnachten in de Stayokay die gelegen is in de beroemde kubuswoningen. Overblaak 85-87 3011 MH Rotterdam. Tel. +31 (0)10 436 57 63. We overnachten in 4 persoonskamers met telkens 1 stapelbed en er zijn 20 plaatsen. De JH ligt in het centrum van de stad.
Stayokay Rotterdam

Rotterdam
De beroemde kubuswoningen van Rotterdam