Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 20 - maandag 23 januari 2017

Schampavaria

Kasteelweekend in Ferrières

Ferrières ligt in de buurt van Hamoir (aan de Ourthe) en 10 km ten zuiden van Aywaille. Aan de rand van dit leuke dorpje ligt het mooie, gerenoveerde en comfortabel kasteel Au Clocher, een ideale plaats om ons traditioneel Nieuwjaars- kasteelweekend te organiseren. Er is plaats voor 25 à 30 personen in twee- en enkele drie- en meerpersoonskamers. Er is ruim voldoende sanitair, een goed uitgeruste keuken, en woon- eet- en zitkamers zodat we ruimte genoeg hebben voor onze activiteiten.
Wie even kijkt op de kaart ziet dat het kasteel in een zeer aantrekkelijke omgeving ligt, aan een zijriviertje van de Ourthe. En ook niet ver daarvandaan liggen de mooie plaatsjes Durbuy en Barvaux. Mogelijkheden genoeg dus om er 3,5 dagen aangenaam te verblijven en schitterende wandelingen te maken van +-15 à 17 km, afhankelijk van het weer, en dit o.l.v. Monique.
De wandelingen worden nog verder bekeken en uitgestippeld.
We kijken ook nog uit om er eventueel een culturele activiteit aan toe te voegen op maandagvoormiddag. Degenen die zich inschrijven krijgen later via mail daar nog meer info over.

Het weekend start op vrijdagmiddag. De aankomst is voorzien tussen 13.30u en 14u. Je zorgt dat je onderweg ernaartoe al gepicknickt hebt want het kasteel is pas toegankelijk na de wandeling, die zal starten om 14u stipt. De bagage blijft zolang in de auto's.

Na de wandeling wordt de kamerverdeling gedaan, en dan volgt het avondeten. Frieda zorgt voor een lekkere maaltijdsoep met brood, en dessert.

Voor de volgende dagen brengt iedereen zijn eigen ontbijten en picknicken, en drank voor onderweg mee. Wij zorgen wel voor koffie, thee, melk en suiker, bij het ontbijt en na het avondeten.

Zaterdagavond, na de wandeling, houden we onze feestmaaltijd: aperitief met hapjes, gevolgd door een lekker broodjesbuffet, en nadien een dessert.

Zondagavond voorzien we weer een lekker, maar gewoon avondmaal, en een dessert.
Er is altijd water bij het avondeten. Er zal ook rode en witte wijn zijn die per fles te koop zal aangeboden worden. Wie liever bier drinkt brengt dit zelf mee.
NB: Voor de bereiding van de maaltijden zal Frieda beroep op de hulp van enkele bereidwillige keukenpieten (na de wandeling).

Verblijf
'Au Clocher' Adres Au Clocher 15, 4190 Ferrières, Tel. 086 212952

Marcourt Marcourt
Schampavaria kasteelweekend in Marcourt - januari 2016