Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 21 en zondag 22 januari 2017

Rugzakwandelweekend 23 km + 24 km

Land van Herve (Wezet - Blégny - Wezet)

Zaterdag en zondag doorkruisen we kriskras het Land van Herve, om er in al zijn facetten van te proeven. Het typische bocagelandschap, met zijn glooiende heuvels en weiden omzoomd door hagen en bosjes, is mee ontstaan door enkele waterlopen: de Berwinne, de Julienne en de beken van Asse en van Bolland, die zich in het kalkplateau insneden. Je vindt er ook heel wat boomgaarden en tal van pittoreske dorpjes. Aan de rand van het Land van Herve wandelen we door uitgestrekte akkers en enkele bossen. Langzaamaan zien we terrils opdoemen, eentje ervan is het baken dat ons naar onze overnachtinsplek leidt.

De vallei van de Julienne is een speciaal geval. Een oase van rust, in vogelvlucht op 1 à 2km van de drukke Maasvallei met zijn snelweg, met dicht beboste 100m hoge valleiwanden doorsneden door paadjes en enkele open plekken. Je waant je er in de Ardennen.

We overnachten in het moderne verblijfscentrum van Blégny-Mine, een museummijn; tevens verbonden een sportschool. Alle kamers zijn 2- of 3-persoonskamers met eenpersoonsbedden. Het avondeten is een 'sportief' 3-gangenmenu met vis, soep en een dessert.

Terrein: hou rekening met hoogteverschillen. Soms wandelen we over vlot begaanbare landbouwwegen, maar we moeten ook door weiden (met poortjes) en over kleinere - modderige en glibberige? - paadjes.

Blegny
In januari 2011 stapte Schampavie van Luik naar Verviers via Blégny en Wégimont.