Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

25 - 26 februari 2017

Wandelweekend met dagrugzak
21 + 20 km - matig tot sterk heuvelachtig

Han-sur-Lesse

De valleien van de Lesse en de Lomme zijn gekend voor de vele grotten die zij in de loop der tijden gevormd hebben. Langs deze waterlopen en in de omgevende uitgestrekte bossen zijn hele mooie wandelingen te maken. Met mogelijk wat sneeuw erbij kan het landschap er des te aantrekkelijker bij liggen.

Zaterdag - 21 km
We vertrekken in Wellin en vervoegen de boorden van de kronkelende Lesse die wij een heel eind gaan volgen. Via bossen komen wij 's middags in Belvaux waar de Lesse in de bodem verdwijnt . Wij wandelen door Auffe en het natuurreservaat van Tienne. Via het bois du Roptay wandelen wij voorbij de steengroeve "Les Limites" en bereiken aldus weer onze startplaats. Met de auto's rijden wij (8 km) naar onze overnachtingsplaats: de gîte d'étape van Han-sur-Lesse (tel 084 377441)

Zondag - 20 km
Vanaf de gîte wandelen wij eerst naar de plaats waar de Lesse uit de grotten komt en gaan dan via het bos "Griffalou" en een mooi uitzichtpunt noord-oostwaarts naar Wavreille. Door bos en weiland komen wij in Rochefort waar wij de Lomme vallei vervoegen. Langzaam bergop gaat het via het bos "Tier des Falizes" en het bos de Noulaiti naar de Fond St Martin en de "rocher Serin". Vanaf daar gaat het bergaf terug naar Han-sur-Lesse .