Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 10 - zondag 12 maart 2017

Schampavaria

Winters weekend in de Moulin de la Galette te Patignies (Gedinne)

We verblijven in een gerestaureerde oude watermolen die helemaal is omgebouwd tot een gezellige gîte.
De molen ligt aan een zijriviertje van de Houille waarbij het rad nu elektriciteit produceert. Er zijn 12 kamers, dus plaats voor 24 deelnemers. Koken doen we zelf, het zal beslist lekker zijn en voor de afwas zullen er zeker vrijwilligers gevonden worden.

Programma

Vrijdag
Om 19 uur wordt er een (licht) avondmaal voorzien. Daarna is het gezellig samenzijn, we beschikken over een groot salon. Gezelschapsspelen zijn welkom.

Zaterdag
De wandeling van ongeveer 14 km brengt ons in een afwisselend heuvelend landschap tussen bossen, velden en kleine dorpjes.'s Middags voorzien we een cafeetje voor de picknick.
's Avonds verwachten we het bezoek van drie wijzen...

Zondag
We verplaatsen ons met wagens naar het hoogste punt van Gedinne, dat meteen ook het hoogste punt is van de provincie Namen, of het 4de hoogste punt van België: La Croix Scaille 503 m.We maken een wandeling in een 8-vorm van ongeveer 12 km. Hier zijn veel bossen maar ook een stukje 'Hoge Venen'. Het pad leert ons ook iets over de natuur en de geschiedenis van het patrimonium.
Voor diegenen die geen hoogtevrees hebben is de beklimming van de 'Tour du Millénaire'-toren zeker een aanrader. Na 300 treden heb je op 45 m hoogte een adembenemend zicht van 360° over het landschap, liefst bij helder weer natuurlijk. Het plaatselijk café is gedurende de winter gesloten maar we zorgen wel voor een deugddoend kommetje warme soep.
Teruggekomen in onze gîe nemen we als afsluiter nog een 4-uurtje. De weg naar huis is nog lang.

Croix Scaille Moulin de la Galette