Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

11 - 12 maart 2017

Rugzakwandelweekend
27 + 27 km - licht golvend

Lens - Ath - Deux-Acren (Henegouwen)

Lens-AcrenHenegouwen, dat is een zacht golvend landschap, uitgestrekte velden, herenhoeven, goed verstopte kerkwegels door dorpskernen, enkele bossen, ...

Zaterdag.
In Lens is de Dendre Oriëntale nog maar een beek. Weldra door open landschap, onderbroken door leuke passages via kerkwegels in Montignies-lez-Lens en Cambron-Saint-Vincent. Door het Bois de la Provision, rond het kasteeldomein van Gages naar Mévergnies, waar we langs een klein paadje de al wat grotere Dendre terugvinden.
De GR129 is onze leidraad om via Arbre en Maffle de vallei van die Henegouwse Dender te volgen naar Ath. Onderweg enkele voormalige steengroeven, die nu vijvers en natuurgebeid geworden zijn.
2 km voor het einde bevoorraden we ons in een supermarkt.

Verblijf:
La Maison Verte, rue des Frères Descamps 18, 7800 Ath.
Een herenhuis in het centrum van Ath is een goed ingericht Natuurvriendenhuis met 20 bedden (6 kamers met 2 bedden, 2 met 4 bedden), ruime leefruimte, prima keuken en voldoende sanitair. Lakens en dekens zijn inbegrepen. We koken er in groep.

Zondag Eerst door het centrum van Ath langs de Promenade de la Culture. Ten NO van Ath (dat 30m boven de zeespiegel ligt) komen we langs een 'berg' van zowaar 73m hoog. Langs de Drève du Château naar Ollignies, met enkele kerkepaadjes, waar je alleen maar mooi-in-de-rij kan stappen. Door het Bois Bara naar Petit-Bruxelles, langs het Château de l'Estriverie, door Bois d'Acren. In Deux-Acren ontmoeten we weer de Dendre (die een paar kilometer noordwaarts omgedoopt wordt naar Dender) en weldra staan we aan de treinhalte van Acren.

Molenbaix
Schampavie in maart 2016 tussen Molenbaix en Mont-Saint-Guibert, een stukje Henegouwen een 20tal km naar het westen.