Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Bloesemstreek

zaterdag 22 april - zondag 23 april 2017

Haspengouw

Rugzakwandelweekeinde   :   Gemiddeld tempo

Wij wandelen dit weekeinde door mooie beekvalleien, langs fraaie kastelen en stevige vierkantshoeves, door boerendorpjes en langs talrijke bloeiende kers-, peer- en appel-boomgaarden. Op de plateaus kan je genieten van een wijds landschap. In Haspengouw, daar waar niet geruilverkaveld werd, bestaat de toplaag, zo'n anderhalve meter dik, uit leem. "Liever slijk dan beton" in gedachte zoeken en verkiezen wij vooral de lemen trage wegeltjes. Kort samengevat schrijf vandaag nog in voor dit rugzakwandelweekeinde !

Zaterdag: ∼25 km :
Na aankomst van de trein te Sint Truiden nemen wij de bus naar Rijkel. Vervolgens gaat het te midden van de bloeiende fruitbomen naar het oosten. Wij kruisen er het traject van de historische Romeinse heirbaan, de beekvallei van de Herk en het brongebied van de Mombeek met onderweg enkele groene pareltjes met holle wegen. Wij vervolgen onze wandeling naar de Beukenberg om te eindigen te Tongeren waar wij in de jeugdherberg overnachten.

Zondag: ∼25 km :
's Morgens na het ontbijt wandelen wij noordwaarts een route die in grote lijnen de rood-geel gemerkte Haspengouw streek GR volgt. De wandeling trekt langsheen de dorpjes Gnoeselderen, Membrugge, met ook hier boomgaarden in een meer agrarische omgeving en het niet te missen indrukwekkende kasteeldomein Alden-Biesen. Wij beëindigen dit wandelweekeinde aan het treinstation te Bilzen.