Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 7 - maandag 10 juli 2017

wandelvierdaagse met dagrugzak
16 + 22 + 17 + 19 km - van golvend tot flink heuvelachtig

Wiltz en Sûre (GH Luxemburg)

Vrijdag: lustocht vanuit Kautenbach (16 km).
Door de vallei van de Wiltz. Vanuit een eerste uitzichtspunt krijgen we een sprookjesachtig panorama over de vallei en over het dorpje Merkholtz. Vanuit Katzelay zien we wel vijf bochten van de rivier. Voorbij Merkholtz lopen we tot aan de Himmmelbaach en steken daar de Wiltz over voor de terugtocht. Door het Jongeboesch en langs de belvedère van Spatzelay.

Na de rondwandeling verplaatsen we ons 14 km met de wagens naar Esch-sur-Sûre. We slapen er in het hotel Beau-Site , aan het bruggetje over de rivier, recht tegenover het kasteel: 2, rue de Kaundorf L-9650 Esch-sur-Sûre
We blijven er 3 nachten in kamers van 3 bedden. Zithoek en bad, balkon met zicht op de rivier. Er is voor 15 peronen gereserveerd.

Hotel Beau-Site
Hotel Beau-Site

Zaterdag: lustocht vanuit Esch-sur-Sûre (22 km, eventueel in het laatste stuk in te korten langs de weg)
Naar het stuwmeer. Bij Liefrange dalen we stevig en steken de rivier over naar Lultzhausen. Verder langs de mooie valleien van de Dirbech en Millebaach naar Eschdorf. Langs de Pëtzbech terug naar Esch-sur-Sûre.

Zondag: lustocht vanuit Goebelsmühle (17 km)
Hier steken we te voet de Wiltz over en klimmen op de Gebrantebierg naar Masseler. Bij Dirbach steken we de Sûre over voor de grillige rotspieken van de Rouschteschlayen. Opnieuw steken we de Sûre en de Wiltz over en volgen die laatste stroomopwaarts tot aan de Girschterbaach. Ook die volgen we tot Reicheschdell. Dan gaat het naar Schlindermanderscheid en tot slot dalen we langs een zonnige helling af naar Goebelsmühle.

Sûre
Sûre 2016

Maandag: lustocht vanuit Büderscheid (19 km)
Eventueel kan eerst gewinkeld worden in Pommerloch , rue de Bastogne 6.
We parkeren op de parkeerplaats van Büderscheid 1 am Rousefeld.
Hoog boven de vallei van de Schürbech lopen we door het Jonge Boesch bij Goesdorf. Een belvedère laat ons nog eens Esch-sur-Sûre zien. Dan volgen we van op afstand de Sûre tot Bockholtz. Langs de Delerbach naar Dahl en terug naar Büderscheid.

Vanuit Büderscheid rijden we via Bastogne terug naar huis.