Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Falaises Côte d'Albatre

vrijdag 21 juli - maandag 24 juli 2017

Yport, Vattetot sur Mer, Étretat
(Seine-Maritime - France)

Wandel 4 daagse  :   gemiddeld tempo

Tijdens het verlengde weekeinde van de Belgische Nationale Feestdag trekken wij kostendelend met auto's naar “la douce France”, meer bepaald naar La Côte d'Albatre met de indrukwekkende krijtrotsen. Zorg er dus voor dat vrijdag 21 juli - maandag 24 juli 2017, voor u vrije dagen zijn ! De eerste wandeling start vrijdagmiddag na onze picknick op de rand van de 90 m hoge falaise. Tijdens deze wandelvierdaagse wandelen wij over de witte krijtrotsen en bij eb langs vloedlijn. De natuurwonderen o.a. La falaise d'Aval met een boog, die lijkt op een olifantslurf die uit de zee drinkt, en de bekende 51 m hoge L'aiguille (naaldrots) ontbreken niet in het programma. Ook het hinterland, dit is een golvend plateau, bevat verschillende GR paden doorheen beboste rivierdalen uitgesleten door riviertjes die kronkelend hun weg naar de zee zoeken.

De halvedag wandelingen, vrijdagnamiddag en maandagvoormiddag, zijn ongeveer 14 km lang, De dagwandelingen, zaterdag en zondag zijn ongeveer 25 km lang.

Reisinfo : Wij verblijven drie nachten in een Natuurvriendenhuis. Van hieruit, of eventueel na een korte verplaatsing met de auto, maken wij wandelingen met een dagrugzak.
Wij zorgen, in eigen beheer, voor vol pension. Wij overnachten er in meerbed kamers. Het Natuurvriendenuis bevindt zich in een rustig valleitje op 2 km wandelafstand van het gehucht "Vaucottes" aan de kust. De reisafstand bedraagt ongeveer 400 km vanaf Brussel of Gent, waarvan 350 km via autosnelwegen. Met de auto ben je ongeveer 4 uur onderweg. Aanvullende praktische informatie, o.a. voor de carpool organisatie en ook de afspraakplaats voor de vrijdagwandeling zal tijdig gemailed worden aan de deelnemers.

Foto Etretat
La falaise d'Aval (Étretat)