Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 19 - maandag 21 augustus 2017

Doorsteek van de Maasvallei.

Pittige driedaagse rugzakkampeertrektocht.
België - La Douce France - België

Zaterdag: Couvin >> Bourg-Fidèle ( ∼ 26 km)
Wij vertrekken zuidwaarts, dwarsen de vallei van het Rood Water en zoeken vervolgens schaduw in het gemeentewoud van Couvin. Voorbij de Belgisch - Franse grens trekken wij verder door een open landschap naar het indrukwekkende, stervormige versterkte stadje Rocroi (Rocroi werd gebouwd door Vauban in 1675) Drie km verder bereiken wij de rustig gelegen camping de la Murée.

Zondag: Bourg-Fidèle >> Haybes sur Meuse. ∼ 26 km) Vandaag gaat het noord-oostwaarts doorheen het Foret Domaniale Du Francbois-Bryas. Na het glooiende bos, dat doorsneden wordt door kleine riviertjes die naar de Maas stromen, dalen wij steil af naar het stadje Fumay. Nog wat verder naar het noorden ligt Haybes, waar wij in de gemeentelijke camping aan de Maasoever overnachten.

Maandag: Haybes sur Meuse >> Beauraing ( ∼ 28 km)
Vergeet niet om maandag een vrije dag te nemen !
Bij het verdampen van de Maasnevels breken wij op voor een lange klim door de loofbossen van de gemeente Hargnies. Voorbij Hargnies, een dorp verstopt in een eindeloos woud, gaat het richting de Franse - Belgische grens. De grens voorbij, het is niet uitgesloten dat wij het grensriviertje de Houille moeten doorwaden, krijgt het landschap geleidelijk een meer open karakter. Na verloop van tijd buigen wij af noordwaarts. Via de GR 126 bereiken wij Beauraing waar wij op de trein stappen.