Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Woensdag 1 - zondag 5 november 2017

Wandelingen met dagrugzak in een heuvelachtige omgeving
14 + 19 + 20 + 17 + 14 + stadsbezoek

5-daagse langs de North Downs Way (Engeland)

De North Downs Way is een meerdaagse wandelroute over een lengte van 245 kilometer en volgt daarbij de noordelijke 'Downs'. De 'Downs' zijn de twee heuvelruggen in Zuidoost-Engeland, waarop twee National Trails zijn uitgezet: de North Downs Way en de South Downs Way.

De route begint in het stadje Farnham in het graafschap Surrey en eindigt in de havenstad Dover aan de kust van het graafschap Kent. De route komt veelal door licht heuvelachtige gebieden, namelijk de Surrey Hills en de Kent Downs, mooie beschermde natuur- en plattelandsgebieden, of beter gezegd Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB's). De North Downs is de benaming van de keten van krijtheuvels.

Kent en Surrey zijn zeker geen ruige gebieden. De landschappen zijn van een uitzonderlijke schoonheid en blijven verbazen door hun variatie: je wandelt afwisselend door loofwoud, akkerland, boomgaarden, en mogelijks langs hopvelden en wijngaarden. Niet voor niets heet Kent ook wel 'de tuin van Engeland'. In die tuin, en daar beschouwen we ook Surrey bij, kun je wel heel plezierig wandelen. Voor wie er nog niet kwam: je maakt kennis met de typisch Engelse, dwars door particuliere weiden en akkers lopende public footpaths, waar je als wandelaar steeds het recht van doorgang hebt en niet door de betreffende landeigenaar wordt weggejaagd. Regelmatig moet je over hekjes klimmen. Het landschap is groen en licht heuvelachtig, in voldoende mate voorzien van de nodige begroeiing, met hier en daar een - soms heel aantrekkelijk - dorp of stadje.

Naast het wandelen in de natuur en het doorkruisen van kleine dorpjes mag een bezoek aan de stad Rochester, aan de rivier The Medway, niet ontbreken.

Programma

's Morgens en 's avonds verplaatsen we ons per autocar. De wandelingen (met dagrugzakje) zijn in lijn. Aangezien we over een autocar beschikken maken we hier maximaal gebruik van. Wijzigingen aan het programma zijn nog mogelijk.

Woensdag 1 november
Met de autocar vanuit Groot-Bijgaarden via De Pinte (opstapplaats) naar Calais. Met de ferry naar Dover. Een uurtje later starten we onze eerste wandeling (14 km) van Stowting naar Wye . Na de wandeling rijden we naar de jeugdherberg van Holmbury St-Mary.

Donderdag 2 november
Wandeling van Puttenham naar Shere (19 km). Overnachting in de jeugdherberg van Holmbury St-Mary.

Vrijdag 3 november
Na het uitchecken in de JH van Holmbury St-Mary rijden we naar Westcott en wandelen we naar Betchworth (20 km). Na de wandeling verplaatsing naar Rochester. Overnachting in de jeugdherberg Medway te Rochester.

Zaterdag 4 november
Wandeling van Hollingbourne naar Lower Bell (17 km) en bezoek aan het centrum van Rochester. Overnachting in de jeugdherberg Medway.

Zondag 5 november
Na het uitchecken rijden we naar Faversham voor een wandeling naar Whitstable aan de kust (14 km). Verplaatsing naar Dover voor de ferry-overtocht naar Calais. Terugreis via De Pinte (+/-20u15) naar Groot-Bijgaarden (+/-21u30).