Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 10 december 2017: wandelen en cultuur in Leuven

Wandelen langs de groene rand met bezoek aan het vernieuwde Museum M en de Leuvense kerstmarkt

Concert Symfonisch orkest LAO met tochtleidster Annemie en met gastsolist op piano Liebrecht Vanbeckevoort (laureaat Koningin Elisabethwedstrijd)

hoornisten met tochtleidster Annemie
Hoornisten met tochtleidster Annemie
Liebrecht Vanbeckevoort
Liebrecht Vanbeckevoort

De wandeling (ongeveer 8 km) begint aan het station van Leuven om 9u30. Afspraakplaats: voorkant station aan de ingang van de lokettenzaal.
Via de Norbertijnerabdij Abdij van 't Park volgen we de GR tot het Arenbergkasteel , een voorbeeld van traditionele bak-en zandsteenarchitectuur. Het is een mix van laatgotiek en renaissance uit het begin van de 16e eeuw. De IMEC-toren die achter het kasteel oprijst, de nieuwe landmark voor wie via de autosnelweg Leuven binnenrijdt, is van hieruit goed zichtbaar. We volgen de Voer en de Dijle en komen via het "sportkot" in het Groot Begijnhof . Dit is een gaaf bewaarde, en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten in het zuiden van de binnenstad. Het is een van de grootste nog bestaande begijnhoven in Vlaanderen, met een bebouwde oppervlakte van ongeveer 3 ha. Verder stappen we langs de voormalige Dijlemolens door een mooi hofje, passeren we de plaats waar vroeger een beverfamilie verbleef en komen zo op het Pater Damiaanplein. Even verder komen we aan het prachtige 15de eeuwse stadhuis in flamboyante gotiek en de gotische Sint-Pieterskerk . Via het vernieuwde Pieter de Somerplein (het vroegere Fochplein) komen we aan het vernieuwde museum M. Na het museum, bezoeken we samen de kerstmarkt .

15 uur : Concert Leuvens Alumni Orkest (LAO) in Aula Pieter de Somer, Deberiotstraat 24, Leuven

PROGRAMMA:

- Aladdin Suite (C. Nielsen)

- Pianoconcerto in a (E. Grieg)

solist: Liebrecht Vanbeckevoort, piano

hoornist: Tochtleidster Annemie Debruyne

- Symfonische Dansen (S. Rachmaninov)

Dirigent: Hans Casteleyn

Presentatie: Wim De Vilder

Na het concert wordt een receptie aangeboden.

Liebrecht Vanbeckevoort
Liebrecht Vanbeckevoort