Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Maandag 2 - vrijdag 6 juli 2018

Schampavaria

Fietsmidweek Diksmuide

Vanuit onze mooie vakantiewoning tt Eikennest (in landelijke omgeving) maken we twee halve dagfietstochten en drie volle dagfietstochten in de Moeren, langs de kuststreek en de zee. We volgen de 'Sporen van de Groote Oorlog' in de Westhoek, en we fietsen ook door de streek van Willem Vermandere en Westvleteren. Tijdens één van de tochten, op woensdagnamiddag, brengen we een zeer interessant bezoek, in hartje Proven, deelgemeente van Poperinge, aan de hedendaagse hopboerderij 't Hoppecruyt', waar de zingende hopboerin Benedikte jong en oud fascineert met haar verhaal van de Belgische hop en de Poperingse hopscheuten. Het bedrijf past de modernste teelttechnieken toe.
Naast deze zeer afwisselende streek is ook Diksmuide zelf mooi, en ook de dorpen in de omgeving kunnen bekoren. We hopen op een heel mooi weer, maar passen ons wel aan.

Verblijf:
Vakantiewoning 't Eikennest, Klierstraat 1, 8600 Beerst (Diksmuide)
tel.0497 54 73 8
Er zijn 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers, dus plaats voor 24 deelnemers. Elke kamer heeft eigen sanitair, bedlinnen is aanwezig alsook twee kleine handdoeken. Er is ruime parking (gratis), en een mooi aangelegde tuin.

Texel
Schampavaria fiesend op Texel - juli 2017.