Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 10 - zondag 12 mei 2019

Schampavaria

Wandelweekend in de Oostkantons, in Schoppen

De omgeving van Schoppen is een heel mooie streek, gelegen tussen twee meren van Robertville en Bütgenbach, een bosrijke omgeving en ook landschappelijke mooie uitzichten. Een topper in de omgeving is het kasteel Rheinhardstein, met een merkwaardige geschiedenis.
We verblijven in een comfortabel vakantiehuis.

Vrijdag
We picknicken eerst 's middags in ons vakantiehuis, en rond 14u starten we met een wandeling van ong. 5,4 km in zuidelijke richting langs het natuurhuisje in Amel.
Het avondmaal zal klaar zijn rond 18.30u à 19u.

Zaterdag
We verplaatsen ons met de wagens naar een parking in Bütgenbach (5 km) voor een zeer mooie wandeling van 11 á 15 km rond het meer van Bügenbach (ommetje voor de cafeetjes inbegrepen).

Zondag
We verplaatsen ons 10 km naar het kasteel van RHEINHARDSTEIN, Chemin du Cheneux 50, 4950 Ovifat. Dit is heel mooi en interessant om te bezoeken. Het bezoek wordt aangevraagd.
Het kasteel ligt nabij het meer van Robertville (westelijke richting). Aansluitend bij dit bezoek, ervoor of erna, afhankelijk van het bezoekuur, maken we nog een heel mooie luswandeling, ook in westelijke richting (dorpje Mont), 14 km of korter, afhankelijk van de beschikbare tijd. Cafeetje en picknickplaats worden nog verder bekeken.
Na het bezoek en de wandeling kunnen we vandaar naar huis terug.

Verblijf:
We verblijven in de villa Chavet, een ruime gîte te Schoppen, gemeente Amel bij Bütgenbach in de Oostkantons.
Adres: Zum Biert 28 te 4770 Schoppen (Amel).
Er zijn 11 kamers voor 2 tot 4 personen. Er is dus zeker plaats voor 22 deelnemers. We koken niet zelf maar er wordt voor ons gekookt. Dat bespaart ons werk, er blijft enkel nog wat afwas over en het ontbijt.