Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 30 juni - donderdag 4 juli 2019

Schampavaria

Fiets-vijfdaagse: het vergeten land in het Oosten (Nederland)

We nemen je mee naar Twente, een vergeten land in het oosten. Het is het gedeelte van de provincie Overijssel tegen de Duitse grens. Het toerisme leeft er nog op mensenmaat, het land bleef de voorbije 20ste eeuw ongeschonden en in het overbevolkte Nederland is het een groene oase van rust.

In deze Nederlandse tuin komen de recreatieve fietsers, de genieters, voor een landschap met duizenden gezichten. Het wordt gekenmerkt door een lappendeken van weilanden met houtwallen, bossen, beken, akkerland, heidevelden en Saksische boerderijen. Een flinke hap wordt ook ingenomen door romantische landgoederen, waarop fraaie landhuizen, kastelen, of beter 'havezaten' en kunstzinnig aangelegde tuinen te vinden zijn. Tijdens onze 5 fietstochten maken we daarmee kennis en maken we halt voor een pauze met verfrissing.

Verblijf:
Tijdens deze 5-daagse verblijven we in een mooi kleinschalig hotel dat reeds 3 generaties lang toebehoort aan één familie. Gastvrijheid staat dan ook in ons verblijf hoog in het vaandel. En dat zal je ervaren aan de bijzonder gemoedelijke manier waarop we als Schampavieters worden ontvangen en aan de smaakvol en origineel ontworpen hotelkamers. Bovendien is eten in onze verblijfplaats één groot feest. We genieten er van een Superdeal, in half pension met in de zomerserre een uitgebreid en hoogstaand ontbijtbuffet en 's avonds een driegangen diner in het restaurant. Dit hotel werd recentelijk door Tripadvisor verkozen bij de beste 25 kleine hotels in Nederland.

Vanuit dit klein paradijsje vertrekken we dagelijks voor een lusvormige fietstocht tussen 45 tot 60 km maximum. Voor wie niet kan fietsen, dit gebied is ook een prachtige wandelstreek. De wandelaars kunnen dan gebruik maken van op knooppuntkaarten uitgestippelde wandelroutes die in het hotel beschikbaar zijn.

Zoals alle meerdaagse Schampavie/Schampavaria-tochten: deze fiets 5-daagse is uitsluitend bestemd voor leden van de VZW Schampavie.

Reisroute
Neem de snelweg richting Antwerpen, Breda, Utrecht, en verder in oostelijke richting voorbij Amersfoort en langs de A1 voorbij Apeldoorn en Rijssen naar Almelo en ten slotte Tubbergen. 260km vanaf Antwerpen.

Verblijf
****Droste's Herberg, Uelserweg 95, 7651 KV Tubbergen, Nederland tel: 0031(0)546.62.12.64