Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zondag 10 - woensdag 16 oktober 2019

Schampavaria

Trier en omgeving: natuurwandelingen en stadsbezoek

We vertoeven 4 dagen in en nabij de stad Trier, ooit hoofdstad van het West-Romeinse rijk. We verblijven in een zijdal van de Moezel waar de rivier de Ruwer zich tussen de wijngaarden slingert. De plaatselijke wijn staat alvast op het menu, naast wandelen en Trier bezoeken. Uitrusten doen we in ons hotelletje waar we half pension geboekt hebben.

Zondag 13 oktober
Omstreeks 14 u vertrek aan het hotel voor een wandeling in de nabije omgeving van Waldrach. We verkennen het dorp en zetten enkele stappen in de directe natuur rondom ons Landgasthof.
Indien gewenst mogelijkheid tot inkorten. Bij aanwezigheid van een lokale kroeg, gaan we proeven van de plaatselijke Bitburg. Natuurlijk met de toevoeging van 'ein Bitte'.
Totale afstand 7,6 km met mogelijkheid tot inkorten.

Maandag 14 oktober
Vandaag verplaatsen we ons met de auto vanaf het hotel over enkele km naar het dorpje Mehring dat zowel op de linker- als op de rechteroever van de Moezel is uitgestrooid.
Het is een dagtocht van 14 km met sportieve paadjes in hoogte variërend tussen de 150 m en maximaal 450 m bij het Fünfseenblick, van waaruit wij een panorama krijgen op 5 verschillende bergmeren.
De wandeling zelf behoort tot één van Duitslands Premium wandelkeurmerken en is met z'n in totaal 640 m klimmen behoorlijk sportief.
Vandaag wordt er gelopen in zowel weiland aan de oever van de Moezel als in gemengd bos, naaldbos en doorheen de plaatselijke wijngaarden. Aan het einde van de wandeling gaan we in het Mehringer Schweiz gedeelte op zoek naar de lokale kroeg.

Dinsdag 15 oktober
We doen het rustiger vandaag en verplaatsen ons naar het centrum van Trier. Een Nederlandstalige gids zal ons rondleiden om de stad beter te leren kennen. We brengen zeker een bezoek aan de Porta Nigra, aan de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Trier is bovendien ook nog een heel gezellig stadje, zodat we je zeker de tijd gunnen om op eigen initiatief de stad verder te ontdekken. Misschien dat we bij onze terugkomst in ons dorp een wijnmakerij (Weingut) opzoeken, zo hebben we alvast ons aperitief binnen..

Woensdag 16 oktober
Korte verplaatsing vanaf het hotel met de auto naar het iets zuidelijker gelegen dorpje Morscheid waar we de wandeling beginnen nabij de Schleifmühle.
Wandeling in volle natuur waarbij we aanvankelijk lopen in de vallei van de Riveris om dan iets zuidelijker te stoten op de stuwdam en het meer van de Riveristalsperre.
Eens de wandeling halfweg verlaten we de vallei en klimmen we langzaam op het interfluvium van de Riveris en de Ruwer.
Prachtige wandeling van zo'n 14,8 km voor 90 % in volle natuur.

Trier Trier Trier
Trier.