Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

donderdag 20 - zondag 23 februari 2020

Schampavaria wandel-cultuur-vierdaagse

Op zoek naar nog meer, andere en nieuwe parels in de stad Antwerpen en omgeving

Donderdag 20 februari
We starten de vierdaagse wandeltocht direct na de middag en komen daarom samen om 13u aan de jeugdherberg Pulcinella.
We vertrekken om 13u15 en wandelen langs de Kruidtuin, Stadspark, Mediaplein (waar VTM nu zetelt), de vernieuwde stationsite van Berchem, Te Boelaer Park en Boekenbergpark.
Nadien komen we via de Cogels-Osylei en de imposante art nouveau huizen terecht in de Lange van Ruusbroecstraat, waar we twee tweelinghuizen bezoeken. In het ene krijgen we een huisaperitief en in het andere een huisconcert aangeboden. Goede klimschoenen zijn aanbevolen, want we klimmen over de hoge scheidingsmuur.
Om 19u is er een exotisch buffet voorzien op de Dageraadplaats onder een tropische sterrenhemel.

Vrijdag 21 februari
We starten de dagwandeling om 9u. We wandelen langs de Schelde, te beginnen aan de bocht ter hoogte van de Droogdokkensite. Vervolgens via het Red Star Line museum (met bezoek en uitzichttoren) richting Nieuw Zuid. We picknicken in de Hobokense Polder, in een romantisch klein haventje aan de Schelde.
In de namiddag wandelen we terug via het Muhka, waar we na ons bezoek ook genieten van het prachtige, maar weinig gekend terras met serres.
Om 19u wordt ons een maaltijd aangeboden op de vierde verdieping van het RAS (dus niet het MAS) met aperitief op het dakterras.

Zaterdag 22 februari
We vertrekken opnieuw om 9u. We wandelen nu via het Albertpark, de Expobuurt naar de Marktgravenlei. In deze buurt bezoeken wij de Likeurstokerij Elexir d'Anvers. We wandelen nadien, lichjes onder invloed, naar het Middelheimpark waar we aan het Kasteeltje onze picknick verorberen.
Na de middag bezoeken we onder begeleiding van de gouverneur van Antwerpen Cathy Berckx het nieuwe provinciehuis. We beklimmen verder nog de BP-building van architect Steynen onder begeleiding van een gerenommeerde gids.
Na een bezoek aan brouwerij De Koninck blijven we daarna hangen bij het proeven van een Bolleke voor het avondmaal.

Zondag 23 februari
Na het inpakken bezoeken we om 10u het museum Mayer van den Bergh, iedereen op zijn eigen ritme en tempo. We bewonderen hier zeker 'Dulle Griet' van Pieter Bruegel.
We nemen de overzetboot naar de linkeroever en genieten van onze picknick bij het aanschouwen van de mooiste skyline van Vlaanderen.
De verdere namiddag kan door iedereen vrij ingevuld worden naar godsvrucht en vermogen.

Verblijf:
Hostel Pulcinella, aan de Kammenstraat in het centrum van Antwerpen.
Er zijn 8 tweepersoonskamers en 1 vierpersoonskamer gereserveerd, dus voor 20 personen.
Na de wandeling worden de kamers verdeeld.
Ontbijt is voorzien, maar dranken zijn niet inbegrepen in de drie avondmaaltijden.
Er is drank te krijgen, en er is een bar en gratis Wifi.