Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

dinsdag 22 - vrijdag 25 februari 2022

Schampavaria wandel-cultuur-vierdaagse

Antwerpen

Deze vierdaagse staat terug in het teken van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur in en rond de stad Antwerpen.
Net zoals tijdens de vorige twee edities is het de bedoeling dat we gedurende vier dagen al wandelend het nuttige aan het aangename koppelen en het sportieve met het culinaire verbinden.

We starten onze vierdaagse op dinsdag 22 februari 2022 om 13u op het rustige plein vooraan de jeugdherberg Pulcinella in het hartje van de binnenstad, net achter de drukke en trendy Kammenstraat. Vanaf 11u zijn jullie trouwens welkom voor het achterlaten van de bagage en voor een eventuele picknick.

Gedurende de vier dagen en drie nachten bezoeken we ondertussen heel wat bekende en minder bekende natuurgebieden, zoals de Hobokense Polder, het Nachtegalenpark, het Te Boelaer Park, het Boekenbergpark, alsmede het wereldberoemde Middelheimpark en uiteraard  nog vele andere onbekende groene oases.
Echter ook heel wat culturele tempels zoals het gerestaureerde Rijksarchief, de Handelsbeurs, het Havenhuis en het Pomphuis zullen we deze keer verrassen met ons Schampavaria bezoek. Dit jaar zetten we heel wat minder gekende kunstgalerijen op ons programma.Ook 2 musea: de Rede en het volledig vernieuwde Plantin Moretus museum, het enige museum ter wereld dat nu op de werelderfgoedlijst pronkt.

Het alcoholaccent leggen we deze keer niet op het Bolleke van De Koninck (consumptie van dit bekende bier mag nog áltijd), maar wel op de Elexir d'Anvers van De Beuckelaer, het levenselexir van de Antwerpenaren door de eeuwen heen. Ook een nieuw huisconcert met bekende en minder bekende artiesten zal de revue passeren.

Wat het culinaire betreft willen we jullie, naast het bekende 'Exotisch Buffet', kennis laten maken met de Joodse keuken en een bezoek brengen aan 'Hoffy's', een typisch Joods restaurant. Vanop de linkeroever zullen we jullie eveneens culinair laten genieten van de skyline van Antwerpen.

Maar zoals gewoonlijk hebben we nog steeds een aantal 'last minute' verrassingen in petto.

Antwerpen
Antwerpen uit de lucht. Foto van Roland VM tijdens de Antwerpen-4daagse in februari 2020.