Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Woensdag 16 maart 2022

Schampavaria

Vinderhoute: Oude Kalevalleiwandeling en
'Les Maisons de Plaisance'

NB: Door sluiting van de café’s en restaurants in Vinderhoute heb ik het programma dat gepland was voor 2020, en wegens Corona niet kon doorgaan, nu aangepast.

In de voormiddag maken we een heel mooie wandeling in de Oude Kalevallei in Merendree (die wandeling sluit aan bij deze in Vinderhoute), een heel mooi natuurgebied.
Na de picknick in Merendree (eigen picknick, of iets licht eten ter plaatse) rijden we met de auto’s naar Vinderhoute. Daar is bij de kerk genoeg parking. Om 14.30u starten we met een inleiding door de gids vóór de wandeling, in de mooie Vinderhoutse kerk, en daarna wandelen we o.l.v. de gids langs Les Maisons de Plaisance in Vinderhoute. Die mooie wandeling wordt op een heel boeiende wijze ingekleurd door haar geschiedkundige uitleg, en haar heel leuke en interessante vertellingen over de rijke Gentse bourgeoisie die in Vinderhoute Les Maisons de Plaisance bevolkt. Je zult versteld staan van wat je allemaal te horen krijgt.
Daarna kunnen we nog iets drinken, en daarna nog iets eten, voor wie dat wil.
We rijden dan 5 minuten verder voorbij het rond punt en over de brug van de Brugse vaart naar het restaurant Il Padrino (Italiaans restaurant dicht bij de brug, met op de menu: pasta’s, pizza’s, en ook veel andere vis- en vleeskeuzes, enz... aan democratische prijzen).
Wie mee gaat eten, vermeldt het in de mededeling bij de storting, want ik moet reserveren..

Oude Kalevallei
Oude Kalevallei - maart 2021. Foto: Hugo Marissens.

Kortrijk
Schampavaria met een luisterend oor in Kortrijk - januari 2020