Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 29 - zondag 30 juni 2024

Fietsweekeinde ca. 80 km/dag, golvend met pittige hellingen

Libramont - Lultzhausen (L) - Libramont

Dit fietsweekeinde verkennen wij het golvende Ardennen plateau met weiden en bossen en meer naar het oosten Le Parc Naturel de la Haute-Sûre in het Groothertogdom Luxemburg. Hier werd het plateau diep ingesneden door de bovenloop riviertjes van de Sûre.

Zaterdag 29 juni 2024 :
Van het station te Libramont trekken wij naar het noorden. Wij volgen de "Rando Vélo 7 L'Ardennaise" tot Sainte Ode. Vervolgens gaat het in zuidoostelijke richting tot Sibret waar wij het voormalige treinlijntje 163, nu een Ravel fietspad, opzoeken. Verder naar het noorden, ongeveer halfweg, juist voorbij Bastogne, houden wij halt aan het Mémorial du Mardasson . Dit oorlogsmonument, in de vorm van een vijfhoekige ster, herdenkt de overwinning van de Amerikaanse soldaten tijdens de Slag om de Ardennen. (december '44 - januari '45). Vervolgens gaat het in oostelijke richting bergaf via de PC20 tot Wiltz (Groothertogdom Luxemburg) . Deze Luxemburgse Piste Cyclable volgt het valleitje van de Wiltz en gaat door enkele voormalige spoorwegtunnels. Te Wiltz is de pret voorbij en begint het klimwerk uit de vallei naar Buderscheid en Kaundorf. Vervolgens gaat het dalend tot het stuwmeer van de Haute Sûre. Over de stuwmuurdam fietsen wij verder langs de zuidelijke oever van het meer tot Lultzhausen waar wij in de jeugdherberg overnachten.

Zondag 30 juni 2024 :
Wij beginnen de dag met een ritje langs de noordelijke boorden van het stuwmeer tot Bavigne. Wij volgen, bergop en bergaf, de PC17 en de PC18 tot de Luxemburg-Belgische grens. Vanaf Neuperlé duiken wij het Forêt D'Anlier is. In zuidwestelijke richting, door de bossen bereiken wij Thibessart. Vanaf Léglise gaat het via rustige landwegen naar Neufchâteau en verder in noordelijke richting tot Libramont.

Routekaartje
Indicatief routekaartje