Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 2 november tot zondag 3 november 2024

voor Gezinnen en Rustige Stappers, einde herfstvakantie

Wandeltweedaagse te Mons (Bergen), met bos en terrils

Twee wandelingen: op zaterdag 11 km en zondag bijna 12 km

Zaterdag 2 november
We nemen in Mons de trein voor een korte afstand naar Genly. Hier start onze tocht. Eerst richting Bougnies en dan noordelijk. De terrils die we zien zijn de resten van de steenkoolindustrie, nu zijn het groene heuvels. We beklimmen de terril L'Héribus, ten zuiden van Bergen voor het mooie vergezicht. Dit is een bijzonder stukje natuur in een vrij dichtbevolkt gebied. Aangekomen in Mons kunnen we dit mooie stadje nog even bekijken, terwijl de chauffeurs hun wagen ophalen.

Verblijf:
We overnachten in de jeugdherberg Mons , een stadsjeugdherberg. De jeugdherberg staat midden in het centrum van Bergen, pal onder het Belfort op amper drie minuten van de schitterende Grote Markt.
We reserveerden 7 kamers voor 4 personen met douche. Lakens, avondmaal en ontbijt zijn inbegrepen.

Jh Mons, onder het Belfort
Contactgegevens JH
Jeugdherberg Mons
065 87 55 70
Rampe du chateau 2
7000 Mons

Zondag 3 november
Bois du Rapois en Ancien Canal du Centre
We verkennen de natuur ten oosten van Mons met het Bois du Rapois. Ook hier is het landschap 'verrijkt' met een terril. We volgen ook even het Canal du Centre historique. 's middag passeren we de gemeente Havré.

Havré Havré Havré
De landelijke omgeving van Havré, een van de talrijke smalle paadjes in Havré en het kasteel van Havré - januari 2024. Foto's van Hugo Marissens.