Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 8 april tot maandag 10 april 2023 (Paasweekend)

Gezinnen en rustige stappers

Wandeldriedaagse Voeren met animatie 'de belevenissen van de paashaas'

Rondwandelingen van 10 tot 12 km

Zaterdag 8 april - 10.30 uur
Vandaag maken we een rondwandeling in het mooie domein Altenbroek in 's Gravenvoeren. We vertrekken en eindigen aan de parking in de Boomstraat 29, 3798 Voeren.
Wanneer je in de Voerstreek om je heen kijkt, vergeet je even dat je in Vlaanderen bent. Dat is in Altenbroek niet anders. De streek trekt vooral bezoekers aan die willen genieten van rust en stilte in een nog ongeschonden golvend landschap.
Altenbroek is ideaal om uren rustig te wandelen. Zacht glooiende heuvels, een slingerende bronbeek, holle wegen, graften (kleine terrassen) en boomgaarden vormen een landschap om in te lijsten. 's Nachts snuffelen hier everzwijnen en dassen rond.
In Altenbroek leeft de vroedmeesterpad die je in Vlaanderen haast nergens meer vindt. Ook kasteel Altembrouck geeft het gebied een speciaal cachet.
's Avonds is er paasanimatie voor de kinderen.

Verblijf:
We verblijven in de jeugdherberg de Veurs. De jeugdherberg beschikt over meerpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer. Er is een speeltuin en er zijn gezelschapsspelletjes.
Contactgegevens: JH de Veurs Komberg 40, 3790 Voeren

de Veurs
Jeugdherberg de Veurs - foto: Toerisme Voerstreek

Zondag 9 april
Vandaag vertrekken we te voet van uit de jeugdherberg voor een rondwandeling.
De bronnenwandeling werd In 2012 verkozen tot de Mooiste Wandelroute van Vlaanderen Vakantieland. De wandeling ligt in een prachtig stukje afgelegen Vlaanderen: de Voerstreek.
Voor deze wandeling is het belangrijk om je laarzen uit de kast te halen, want sommige stukken kunnen heel nat zijn. De wandeling voert je langs de mooiste stukjes van Voeren. Je ziet dus niet enkel de typische bronnen onderweg,
maar ook huizen die volledig opgetrokken werden uit silex, de typische vakwerkhuisjes in Veurs, kastelen, dassenburchten en prachtige bossen. Een afwisselende wandeling waarbij je unieke uitzichten kan spotten.


gezinsdriedaagse Pasen 2022 LLN - foto: ADB

Maandag 10 april
Vandaag stappen we in de omgeving van de abdij van Val Dieu. Hier en daar staan grote boerderijen of een paar kleine boerderijen gegroepeerd. Verder zijn er alleen maar prachtige vergezichten en uiteraard de obligate dalen en hellingen.
Je passeert verschillende kleine dorpjes, of liever, enkele huizen rond een kerk. Ze zijn allen opgetrokken in de typische stenen van de streek.