Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 24 augustus - donderdag 5 september 2024

Zomer-fietstrekking

Fietsen door Midden-Duitsland naar Bamberg

Ong. 75 à 80 km per dag aan een rustig tot matig tempo in een heuvelend landschap

Bestemming

Duitsland is een paradijs voor iedereen die het wil ontdekken op 2 wielen. Het land heeft meer dan 200 langeafstandsfietsroutes, elk met zijn eigen hoogtepunten. Het land is bovendien uiterst fietsvriendelijk vanwege de goed aangelegde fietspaden.

In 2024 maken we een grote lus vanuit Siegen, doorkruisen Hessen en laten ons verrassen door gezellige dorpjes en stadjes met kleurrijke vakwerkhuizen, een slot of een kasteel, of rijden we door een uitgestrekt natuurgebied.

De vallei van de Main is de leidraad op onze weg naar Bamberg, maar we mijden zoveel mogelijk de drukke Mainradweg. De Mainradweg, één van de mooiste fietsroutes, bekroond met 5 sterren door de Duitse Fietsersbond ADFC.

Zéér afwisselende landschappen, heuvelachtig langs de uitlopers van het Westerwald en het Taunusgebergte, zien we weldra de skyline van het financiële centrum van Duitsland opduiken. Op weg naar Bamburg fietsen we langs de oude bisschopsstad Würzburg.

Bamberg beschikt over de grootst bewaard gebleven historische binnenstad van Duitsland, en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. We fietsen door het Steigenwald met zijn zonnige wijngaarden, eeuwenoude bossen en het land van de 1000 hemelvijvers, en zoeken de Rhön op, dat zowat beschouwd wordt als de bakermat van het zweefvliegen.

Eens Vogelsberg achter ons gelaten, fietsen we nog even richting Westerwald en eindigen onze tocht in Au aan de Sieg.

Taunusgebergte
Taunusgebergte
Seligenstadt
Seligenstadt
Westerwald
Westerwald
Rhon
Rhon - - foto's van Guido Vermeir.