Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 31 augustus - maandag 9 september 2024

Pittige rugzak trektocht

GR5 Savoie-Vanoise (Frankrijk) Sixt-Fer-à-Cheval--> Val d'Isère

GR5 is één van de meest populaire lange afstands wandelingen in Europa, die zicht uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2150km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Op het internet vond ik een interessante website van Luc Selleslach waar heel wat te lezen valt over de geschiedenis van de GR5 en GR wandelen in het algemeen.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Het komende traject wordt ingedeeld in stapdagen van gemiddeld 7 stapuren in functie van de logeermogelijkheden en het terrein. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

d'Anterne
Verkoeling bij 35°C

Dit jaar is de stad Albertville onze uitvalsbasis waar we de eerste nacht slapen. De kans is groot dat we terug met een minibus en/of auto van uit België de verplaatsing naar Frankrijk maken maar deze plaats is ook met de trein te bereiken. Praktische uitwerking volgt later als de inschrijvingen bekend zijn.

De tweede dag rijden met een taxi(bus) naar onze vertrekplaats : Sixt-Fer-à-Cheval; bedoeling is om na 8 stapdagen in Val d'Isère aan te komen.

Overnachten doen we in een réfuge/berghut of een eenvoudig hotelletje, meestal op basis van 1/2 pension. Bevoorrading voor onderweg in functie wat zich aandient.

Voor de goede gang van zaken en de orde te bewaren hebben we er ons aan gewaagd om een aantal regels neer te pennen :