Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Van woensdag 5 april tot zondag 9 april 2017

5 dagen wandelen en zelf koken (23-24km per dag)

Halles-sous-les-Côtes (Argonne, Côtes de Meuse en Plaine de Woëvre)

In de buurt van Halles-sous-les-Côtesworden er 5 wandelingen met dagrugzak georganiseerd.

Het is een fiets- en wandelparadijs. Je kunt er in uitgestrekte bossen vertoeven, door valleien wandelen of vanuit de hoogte het overzicht bewaren. Zoals zo vaak in Frankrijk zijn er pittoreske dorpjes met prachtig gelegen kastelen en abdijen.

Côtes, cuestas in het Nederlands, karakteriseren de streek. Ze markeren de randen van de valleien. Het zijn heuvels die aan de ene kant zacht glooien en aan de andere kant stijl omlaag duiken. In deze streek ligt de stijle kant altijd op de oostelijke hellingen; ze zijn niet door de rivieren gevormd, de rivieren hebben hun loop aan de cuestas aangepast. Op de andere oever van de Maas, tussen Maas en Moesel strekt zich de Woëvre uit, een vruchtbare vlakte.

Het is een lang zelfkookweekend. Dit wil zeggen iedereen steekt een handje toe.

Je moet enkel voor de eerste dag een picknick meebrengen. Vanaf dag 2 stel je hem aan de ontbijttafel samen, want de dichtstbijzijnde winkels liggen op 10 km afstand

3, 4 of 5 dagen fietsen aangevuld met 5, 4 of 3 dagen Wandelen
Van zaterdag 1 tot woensdag 5 april kan je in dezelfde regio onder leiding van Bertel fietsen, met verblijf in dezelfde gite.
Details over de combinatiemogelijkheden vind je bij de tochtaankondiging van Bertel. Wie eerst fiets en dan wandelt schrijft in bij Bertel.

Argonne
Argonne - mei 2016