Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

27 - 28 februari 2016

Wandelweekend met dagrugzak
21 + 21 km - matig tot sterk heuvelachtig

Hoge Venen - Ovifat

De hoogste streek van België heeft steeds een bijzondere aantrekkingskracht. Naast de venen en de dichte bossen zijn er ook vele, van het plateau stromende beekjes die de wandelingen des te aantrekkelijker maken. Mogelijk is er sneeuw van de partij die het landschap nog feeërieker maakt.

Zaterdag - 21 km
We starten in Hockai en volgen het wilde riviertje de Hoëgne dat tussen de bossen via mooie watervalletjes naar beneden kabbelt. 's middags komen we in Solwaster en volgen vanaf daar de "ruisseau de Statte" die ons langs de rand van de Grande Fagne voert. Wij vervoegen weer de vallei van de Hoëgne en volgen deze tot aan onze vertrekplaats Hockai. Met de auto's rijden wij (12 km) naar onze overnachtingsplaats: de gîte d'étape van Ovifat (tel 080 444677) Zondag - 21 km
Vanaf de gîte volgen wij eerst de "ruisseau de Bayehon" en komen vrij vlug in het venengebied. Vanuit de Fagne de Polleur bereiken wij het hoogtste punt van België: de Baraque Michel. Wij dwarsen dan de Fagne Wallonne en volgen een tijdje de Helle. Langs de rand van de venen en via het "bois de Sourbrodt" keren wij terug naar Ovifat.