Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 14 - maandag 16 mei 2016 (Pinksteren)

Fiets3daagse - tussen 82 en 96 km/dag - hellingrijk

Semois, Chiers en Meuse (B/F)

fiets Marbehan - Bouillonr

Zaterdag: na de start aan het station van Marbehan - met alle bagage op de fiets - ontmoeten we al snel de hier nog prille Semois, kronkelend door een zachtgolvend weidelandschap. Na Les Bulles noordwaarts, de vallei van de Rulles is onze leidraad: soms langs de rivier, soms bekijken we die vanuit de hoogte. Open weidelandschap afgewisseld met bossen rondom Bertrix. De RV7 (Rando Vélo 7 is onze leidraad voor het laatste deel naar de JH van Bouillon.

Zondag met beperkte bagage bijna heel de dag op Franse bodem. Het heel mooie landschap van le Pays de Sédan is een streling voor het oog. Maar dat landschap is wel sterk golvend, dus lekker uitbollen zal afwisselen met flink bergop. Tevens fietsen we door de stad Sedan, aan de Meuse gelegen, gedomineerd door een der grootste burchten van Europa. Tussen Sedan en Bouillon ligt een uitgestrekt bosgebied.

Maandag weer met alle bagage, 2/3e op Franse bodem. De weidese valleien van Meuse en Chiers: da's de Franse Gaume op z'n best! Na de citadel van Montmédy België binnen. Als we in Villsers-sur-Semois de.... jawel, de Semois opnieuw oversteken, is het maar een boogscheut meer naar Marbehan.

De 3 dagen fietsen we overwegend over asfaltwegen, maar elke dag zit er een aantal kilomers half (on)verharde (bos)wegen bij.
Elke dag krijgt je mintens 1.000m bergop, en evenveel bergaf te verwerken.

Overnachting
Jeugdherberg Bouillon, Route du Christ, 16, 6830 Bouillon.
Hier is Schampavie altijd graag te gast, we verblijven er in half pension.