Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 12 juni 2016

Rustige fietsdagtocht - een vlakke 82 km (op uitzondering van een paar molshopen)

Rond het geografisch middelpunt van Vlaanderen

fiets PuursDe Leuvense studenten van de faculteit toegepaste wetenschappen kregen het onder hun neus, Schampavie onder de wielen, namelijk het geografisch middelpunt van Vlaanderen.
Dit punt is gelegen nabij het drieprovinciënpunt van Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen of de streek die velen kennen van Stille Waters.

Echter Schampavie zou Schampavie niet zijn mocht ze tijdens deze fietstocht geen gebruik maken van de minder gekende en niet toeristische paden, ver weg van het massa fietstoerisme.

We vertrekken aan het station van Puurs ( Antwerpen) en rijden via het Tekbroek naar Lippelobos. Via een ommetje rond het midddelpunt van Vlaanderen verder naar het staatsbos van Buggenhout. Dan over het water via de Kastelse polders en binnendijken naar Driegoten. Voor wat rust is er tijd tijdens de cruise op de Schelde. Via Weertse polders en Branstse duinruggen begeven we ons via wat kastelen in Bornem en wijde omgeving opnieuw naar het vertrekpunt in Puurs. O ja ... onderweg blijft er wel tijd voor een terras

Puurs
Nabij Puurs