Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

13 - 15 augustus 2016

Semois vallei.

Maria Hemelvaart Driedaagse rugzakkampeertrektocht  :  
Pittige trektocht: Per dag ∼26 km ; ∼750m ↗ en ∼750m ↘

Zaterdag:
Vanuit Bertrix zoeken wij de schaduw op van het uitgestrekte gemeente-bos. Onderweg bezoeken wij het arboretum van Bertrix om vervolgens, doorheen het met talrijke riviertjes doorsneden bos, ter hoogte van Herbomont de Semois te bereiken. Daarna trekken wij verder via de burcht ruïne en 'Le Tombeau du Chevalier', dit is één van de meest indrukwekkende Semois meanders. Via Mortehan stappen wij naar de camping Saint-Remacle gelegen aan de Semois te noorden van Cugnon.

Zondag:
Vandaag volgen wij de 'Transsemoisienne' en stappen via Dohan tot Bouillon. Hier nemen wij de brug naar de linker Semois oever en trekken verder naar Corbion richting Poupehan. Na het doorwaden van de Semois, ter hoogte van de meander westelijk van Poupehan, overnachten wij aan de rivier in de camping Le Ban de Laviot.

Maandag:
's Morgens nemen wij de rood-witte GR draad weer op en trekken wij verder noord-west via Alle en Mouzaive tot Vresse-sur-Semois. Hier klimmen wij uit de Semois vallei en trekken noordwaarts via Orchimont en Houdremont tot de trein halte te Gedinne.

Virtuele reis:
Bouillon Toerisme ; Poupehan ;