Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 25 mei 2024

Dagwandeling 24 of 32km

Pajottenland: Anderlecht-Lennik

Wandel je normaal 23 tot 25km? Dan lukt 32km aan een normaal tempo met regelmatig een pauze waarschijnlijk ook. We nemen onze tijd en genieten zoals steeds van het landschap. Wil je toch liever een kortere wandeling? Dan neem je na ongeveer 24km in Sint-Gertrudis-Pede of Schepdaal de bus naar het station van Brussel-Noord of Ninove

De wandeling: start aan de rand van de Brusselse agglomeratie, door het glooiende Pajottenland met akkers, weiden en dorpskernen, over vlot bewandelbare voetwegen en bredere landwegen. Onderweg van Vlezenbeek naar St.-Gertrudis-Pede vinden we de kasteelparken van Gaasbeek en het domein Groenenberg op ons pad. Bosjes zijn eerder zeldzaam, reken dus op ruime zichten. Als ik goed telde, komen we 4 keer aan de - meestal een andere - Molenbeek; maar er zijn ook de Vogelzangbeek, Laarbeek, Vlezenbeek, Varenbergbeek en Diepenbroekbeek. Klimmen we 40m hoger (bv. de Walberg of Zwijnenberg), dan heb je uitzicht over de beekvalleien.

In Sint-Kwintens-Lennik nemen we samen de bus naar Brussel-Zuid, een rit van ongeveer een half uur (elk u om :13 en om :43 een bus).

Vlezenbeek Sint-Martens-Lennik
Pajottenlandse landschappen in Vlezenbeek en Sint-Martens-Lennik - foto's van Hugo Marissens.